Brädspel IELLO Watergate

Brädspel IELLO Watergate
366,05 kr

Slut i lager

Beskrivning

Brädspel IELLO Watergate
I Watergate försöker administrationen Nixon att dölja den växande skandalen med olaglig avlyssning av det demokratiska partiet, medan journalister från Washington Post gradvis spårar informatörerna tillbaka till presidenten.
Två sidor, en asymmetrisk duell
Watergate är ett asymmetriskt strategispel för två spelare. En spelare tar på sig rollen som pressen, medan hans motståndare tar på sig rollen som administrationen Nixon, var och en med sin egen kortlek.
Varje kort ger spelarna möjlighet att aktivera en specifik handling eller möjligheten att manipulera flera element (bevis-, initiativ- eller momentumbrickor) på spelplanen, i riktning mot journalisterna eller Vita huset, på samma sätt som i en dragkamp. Den slutliga positionen för varje symbol, i slutet av rundan, avgör hur de används av respektive sida. Det är upp till spelarna att bestämma vilken strategi de föredrar: att ta initiativet, hantera bevisen eller få momentum (så att Nixon kan vinna).
Åtgärder kan användas för att rekrytera informatörer, avslöja bevis och skapa kopplingar mellan nyckelpersonerna i skandalen. Spelaren på Nixon kan å andra sidan rekrytera konspiratörer och förstöra bevis för att på så sätt blockera de kopplingar som journalisten skapat
.
För att vinna måste Nixon nå slutet av presidentperioden genom att vinna 5 Momentum-tokens, medan journalisten måste samla tillräckligt med bevis för att länka minst två informanter direkt till presidenten.
Ett lättillgängligt strategispel med nerv!
Watergate är ett taktiskt spel fullt av spänning, som uppmanar spelarna att göra Cornelian strategiska val för att uppnå sina segervillkor innan deras motståndare gör det. Spelets tema är helt integrerat i spelet och skapar episka dueller mot en bakgrund av politiska skandaler.

Mer information

Varumärke IELLO
Tillverkarens SKU 51692
Färg svart/grå
Färg Svart
Storlek TU - Franska storlekar som standard